Borstvoedingscursus: ‘Borstvoeding doe je zo!’

Regelmatig geef ik cursussen borstvoeding met open inschrijving in Enschede waaraan je als zwangere of als moeder die borstvoeding geeft kunt deelnemen. Partners zijn hierbij ook van harte welkom. Na deze bijeenkomst ben je goed geïnformeerd over wat er bij komt kijken met het geven van borstvoeding en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Deelname aan de cursus borstvoeding gebeurt eenvoudig door het invullen van het formulier op deze pagina. Meer informatie vind je op de flyer hieronder. Mocht je nog vragen hebben, Whatsapp of mail mij gerust!

Tot dan!

Super leuk en nuttig! Ondanks dat ik mijn oudste borstvoeding heb gegeven toch nieuwe dingen gehoord en geleerd. Top!

Karen

Het was ontzettend leuk en leerzaam!! Super bedankt!

Marleen

Dit berichtje stuur ik om je nogmaals te bedanken voor de cursus over borstvoeding die ik bij je heb gevolgd. Ik ben op 18 februari bevallen na 41 + 4 weken zwangerschap van een dysmatuur baby’tje. Hij had in het begin dus ook bijvoeding, welke al na 1 spuitje kunstvoeding bijgevuld kon worden met borstvoeding en de tweede nacht al volledig bestond uit borstvoeding. Het borstvoeding geven loopt echt als een trein. Na de cursus heb ik eigenlijk ook geen moment getwijfeld over of het borstvoeding geven wel zou lukken: van de cursus heb ik heel erg meegenomen: ‘als er geen medisch probleem is dan gaat het gewoon lukken! Sem zat al heel snel weer op zijn geboortegewicht. Ik merkte de eerste nacht dat ik door de voorlichting gewoon veel vertrouwen had en het idee had: “ik weet hoe het moet!’ Dat was zo ontzettend fijn en het voelde zo natuurlijk. Ook fijn om geïnformeerd te worden over de clustervoedingen, want die kwamen al op dag 3 en 4 en ook daar was ik dus op voorbereid, waardoor ik me ook totaal niet machteloos of zo voelde. (Het was alleen even heel druk , maar verliep prima). Ik was door de cursus vanaf nacht 1 zo relaxt en dat werkt natuurlijk door op Sem. Vannacht heeft hij ook niet eens gehuild.

Anouk

Tijdens mijn zwangerschap wist ik al gauw dat ik borstvoeding wilde geven. Ik merkte dat mensen om mij heen zowel positieve als negatieve ervaringen deelden. Gevoelsmatig leek het mij logisch dat borstvoeding geven een succes zou moeten kunnen zijn, als je maar weet waar je op moet letten. Debby haalde veel vragen en zorgen weg. Dankzij de workshop wist ik precies waar ik op moest letten om borstvoeding te laten slagen en dat is gelukt! Mijn zoontje drinkt erg goed en tot nu toe heb ik geen ontstekingen of onzekerheden ervaren. De belangrijkste eerste stap om borstvoeding te geven is goede voorlichting en ik zou het iedereen aanraden om de workshop van Debby Mendelsohn bij te wonen!

Rieneke

Inschrijven borstvoedingscursus

2 + 3 = ?

Debby Mendelsohn werkt oa samen met Kraamzorgorganisatie Maartje, Verloskundigenpraktijk Vivre, Verloskundigenpraktijk Enschede, Samen Bevallen en Ooievaar en co

Tijdens de cursussen wisselen praktische tips en achtergrondinformatie elkaar af.

Onderwerpen:

  • Waarom zou je borstvoeding geven
  • Hoe leg je je baby goed aan
  • Hoe zorg je voor voldoende melk
  • Hoe voorkom je tepelkloven en pijn aan de borst
  • Hoe combineer je het geven van borstvoeding met het kinderdagverblijf
  • De rol van de partner

Diverse verzekeraars vergoeden de cursus.