Borstvoeding

Borstvoeding geven is de natuurlijke manier om je baby te voeden. Het is goed voor de gezondheid van moeder en kind en het versterkt de band. Als je borstvoeding wilt geven dan is het goed om te weten wat jezelf kunt doen zodat de borstvoeding lukt en wat je kunt doen als het niet goed loopt.

Zelf heb ik meer dan 13 jaar borstvoeding gegeven aan mijn zes kinderen, naast een baan buitenshuis. Ik vond het geven van borstvoeding praktisch, makkelijk en ontspannen om te doen.

Er bestond nog geen compact boek waarin precies staat wat je kunt doen zodat de borstvoeding loopt. Daarnaast is er vanuit de psychologie veel bekend over de invloed van de eerste maanden verzorging op de ontwikkeling van een kind. Mijn kennis en ervaring op het gebied van de borstvoeding en het delen van de inzichten vanuit de psychologie leidde tot het boek: Borstvoeding doe je zo (Forte Uitgevers).

Het boek is gemakkelijk leesbaar en wetenschappelijk onderbouwd.

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding

Kennis en ervaring is er om te delen en zo zijn de voorlichtingsavonden ontstaan.

Verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties die ouders ondersteunen bij het geven van borstvoeding organiseren deze avonden. Ik kom met veel plezier voor het geven van deze voorlichting. Tijdens deze voorlichtingsavond komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat kun je doen om je goed voor te bereiden op de borstvoeding
  • Hoe leg je de baby aan en zorg je dat hij op de juiste manier drinkt
  • Hoe vaak moet een baby borstvoeding krijgen en weet je of hij genoeg gedronken heeft
  • Wat doe je als het niet gaat zoals je wilt

Daarnaast zijn er borstvoedingscursussen met open inschrijving in Enschede.

Als je het interessant lijkt om zelf een bijeenkomst met een aantal vriendinnen te organiseren dan kan dat natuurlijk ook. Alleen maar leuk om de kennis te delen.

Contact omtrent borstvoeding?

2 + 6 = ?

Het boek

Borstvoeding doe je zo

Open chat
1
Hallo Debby,
Powered by