Baby aan het lachen

Veel ouders vragen zich af hoe lang mag je baby bij je mag drinken bij borstvoeding? Vandaar dat je in dit blog antwoord krijgt op deze veel gestelde vraag.

Mijn antwoord:

Je baby mag net zolang bij je drinken als dat hij behoefte heeft. Hij zal vanzelf stoppen wanneer hij voldaan is of in slaap is gevallen. Zo heeft je baby de kans om zijn buikje vol te drinken. Een voorwaarde is wel dat je kindje goed is aangelegd zodat je geen pijn krijgt bij het voeden.

Je hebt snelle drinkers en langzame drinkers. Door regelmatig te voeden leer je je kindje kennen en leer je hoe lang hij wil drinken. Wanneer je baby net is geboren zul je zijn drinkpatroon nog moeten leren kennen: heb je een langzame of wat snellere drinker? Bovendien drinken baby’s niet bij elke voeding op dezelfde manier. Wellicht heb jij een baby die ’s morgens langer drinkt, dan ’s avonds. Geef je baby en jezelf de kans om elkaar te leren kennen.

Een boertje laten

Geef je baby wanneer hij gestopt is met drinken de kans om een boertje te doen. Niet alle kinderen die borstvoeding krijgen hebben behoefte aan een boertje. Of jouw kind een boertje moet doen, kun je alleen weten, door hem de kans te geven.

De andere borst

Bied bij het geven van borstvoeding beide borsten aan. Is je baby gestopt met drinken aan de ene kant, bied hem daarna de andere kant aan en laat hem weer net zo lang drinken als dat hij zelf wil.

Niet alle baby’s drinken aan twee kanten. Zie je na een paar weken, dat je baby altijd genoeg heeft aan een borst, dan hoef je de tweede kant niet meer aan te bieden.

Tijd voor elkaar

Tijdens de voedingen kun je zelf een lekker kopje thee of koffie nemen. Zo maak je er een momentje samen met je baby van. Een moment om uit te rusten en te genieten van je baby.

Na de voeding zal je kindje tevreden zijn en/of slapen.
Wil je lezen hoe vaak je je baby borstvoeding geeft. Lees dan dit artikel.

Wil je je goed voorbereiden op het geven van borstvoeding? Dan is er de cursus borstvoeding.

Wil je meer lezen dan kun je het boek bestellen. Klik dan hier.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Mail me gerust. Ik ben er voor je.

Alle blogs over borstvoeding vind je hier.