Baby kijkt in de camera

Borstvoeding

Een kraamverzorgende helpt een pasgevallen vrouw met het geven van borstvoeding. Ik vergeet nooit meer mijn eerste kraamverzorgende: Liesbeth. Zij kwam binnen en vroeg of ik borstvoeding wilde geven. Ik zei: ‘Ja, als het lukt.’ Toen antwoordde zij:’Ik werk al twintig jaar als kraamverzorgende. Bij mij is het altijd gelukt.‘ Dit gaf mij zoveel rust. Ik wist het komt goed en het resultaat was er. Niet alleen mijn eerste kind, maar ook de vijf kinderen die naar haar werden geboren heb ik met plezier gevoed. Hiermee ben ik ook doorgegaan toen ik weer mijn werkzaamheden buitenshuis oppakte. De goede start met borstvoeding, onder begeleiding van Liesbeth heeft hierbij zeker geholpen.

Inmiddels ben ik de schrijver van het boek Borstvoeding doe je zo! (Forte Uitgevers) en geef ik voorlichting over borstvoeding aan zwangeren. Daarnaast is het heel fijn als een kraamverzorgende een vrouw optimaal kan ondersteunen. Hiervoor is deze cursus borstvoeding geschikt.

Wil je alvast meer lezen over borstvoeding kijk dan eens bij deze blogs over borstvoeding, zoals deze over het aanleggen van je baby.

Cursus borstvoeding voor kraamverzorgenden 

Een kraamverzorgende heeft veel invloed op het slagen van de borstvoeding. Zij begeleidt de moeder intensief en kan daardoor optimaal inspelen op wat de kraamvrouw nodig heeft. Borstvoeding geven is iets natuurlijks en heel moois tussen moeder en kind. Wanneer jij als kraamverzorgende de moeder helpt met het geven van borstvoeding leg je een goede basis voor de verdere relatie tussen moeder en kind. Tijdens deze bijeenkomst leer je hoe borstvoeding werkt en hoe jij de kraamvrouw hierbij goed helpt.

Contact omtrent borstvoeding?

1 + 3 = ?

Het boek

Borstvoeding doe je zo

Afbeelding van het boek borstvoeding doe je zo!
Begin met appen
1
Hallo,
Waarmee kan ik je van dienst zijn?