Mijn naam is Debby Mendelsohn. Ik ben psycholoog, moeder van zes kinderen en schrijfster van de boeken Borstvoeding doe je zo en Zindelijk maken is kinderspel. Beide boeken zijn uitgegeven bij uitgeverij Unieboek/Het spectrum.

Ik heb mijn zes kinderen allemaal borstvoeding gegeven, in combinatie met een baan buitenshuis. Gemiddeld heb ik elk kind twee jaar gevoed, maar het ene kindje heb ik langer gevoed dan het anderen. Ik vond het voeden leuk en ontspannen om te doen. Als ik ergens heen ging, nam ik mijn kindje mee. Kreeg hij dorst, dan had ik altijd de borstvoeding bij me. Lekker voor mijn kind, hygiënisch en makkelijk. Waren we ergens en mijn kindje was moe, maar had wat moeite om in slaap te komen? Geen probleem, een slokje borstvoeding was voldoende om mijn kindje lekker te laten slapen.

Wanneer mijn kinderen een inenting kregen op het consultatiebureau, gaf ik ze tijdens het prikje de borst. Zo hadden ze bijna geen pijn en een beetje afleiding. Toch ben ik ook onzeker geweest. Bij onzekerheid ga je zoeken naar informatie en die is tegenwoordig veel te vinden op het internet. Maar er is zo veel. Wat is nou de juiste informatie?

Ik merk dat het geven van borstvoeding ook steeds ‘medischer’ wordt. Ik hoor verhalen van vrouwen die al tijdens de zwangerschap beginnen met kolven en zich afvragen of zij hun borsten misschien moeten voorbereiden op het geven van borstvoeding? Voor mij is het geven van borstvoeding het meest natuurlijke om te doen. Je hoeft je lichaam hier totaal niet op voor te bereiden. Je lichaam is er klaar voor. Wel is het handig om je tijdens de zwangerschap voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Niet omdat het moeilijk is, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten, zodat de borstvoeding lukt.

Er zijn een paar mogelijkheden om borstvoeding met plezier te geven.

Je kunt het boek Borstvoeding doe je zo lezen. In dit praktische boek staat wat je kunt doen zodat de borstvoeding loopt. En als het niet gaat, waar je op kan letten, zodat de borstvoeding weer goed gaat. Dit boek heb ik geschreven voor mijn kinderen en iedereen die interesse heeft in het geven van borstvoeding. Daarnaast kan een borstvoedingscursus heel leuk zijn om te volgen. Deze cursussen geef ik in Enschede en online. Klink hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Woon je in de buurt van Enschede en heb je hulp nodig bij het geven van borstvoeding? Dan ben ik er voor je. Ik heb zelf het geluk gehad, de juiste mensen op het goede moment om mij heen te hebben gehad. Dat gun ik elke vrouw. Klik hier voor een consult.

Wil je meer lezen over borstvoeding dan kun je ook kijken bij de blogs op deze site.

Warme groet,

Debby Mendelsohn

Voorstellen Debby Mendelsohn