Cursus borstvoeding

vrouw geeft borstvoeding

Borstvoedingscursus

Ben je zwanger of net bevallen en wil je je baby borstvoeding geven? Dan is een borstvoedingscursus de ideale mogelijkheid om je goed voor te bereiden.

Het geven van borstvoeding is gezond voor moeder en kind en mooi om te doen. Er zijn twee manieren om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding.

Boek

De eerste mogelijkheid is zelfstandig en dit kan goed met het boek Borstvoeding doe je zo! Een compact boek om ontspannen te lezen. Dit boek wordt als leestip aanbevolen door onder andere Naviva Kraamzorg.

Borstvoedingscursus

Vaak is het fijn om nog een aanvulling te krijgen bij het voorbereiden op de borstvoeding. Dit kan via een online cursus of via een cursus met open inschrijving in Enschede. Alle borstvoedingscursussen, die op deze site staan vermeld zijn corona-proof.

De borstvoedingscursussen worden gegeven door Debby Mendelsohn. Zij is psycholoog, moeder van zes kinderen en schrijfster van de boeken Borstvoeding doe je zo! en Zindelijk maken is kinderspel (Forte Uitgevers). Zij heeft meer dan 13 jaar ervaring in het geven van borstvoeding. Naast het geven van cursussen helpt zij moeders bij het geven van borstvoeding.

Als je wilt kun je ook kijken naar enkele door haar geschreven blogs, zoals deze waarin staat hoe je het beste je baby vasthoudt tijdens een borstvoeding.

Ben je bezig met de borstvoeding en heb je een vraag of vind je het prettig wanneer ik langs kom om je te helpen kijk dan hier.

Deelnemen aan de online borstvoedingscursus

Dit kan via Skype, FaceTime of WhatsApp video bellen.

Ontspannen vanuit je eigen huis(kamer) leer wat je kunt doen zodat de borstvoeding lukt. Je leert onder andere hoe je baby melk uit de borst krijgt en wat je kunt doen zodat je voldoende melk maakt. Daarnaast leer je hoe je de borstvoeding kunt combineren met de fles, wat handig kan zijn als je buitenshuis gaat werken of een dagje op stap gaat zonder je baby.

Samengevat: Je leert alles wat nodig is om met vertrouwen en plezier je kind borstvoeding te geven. De online borstvoedingscursus duurt ongeveer een uur. De prijs is €39,50 Dit is inclusief het boek Borstvoeding doe je zo! Wil je meedoen?

Deelnemen aan de borstvoedingscursus in Enschede

Corona-proof

Na de persconferentie van 29-09-2020 zijn de richtlijnen aangepast. De groepen bevatten maximaal 3 deelnemers. Om dit te realiseren vinden de bijeenkomsten vaker plaats, zodat de groepen klein blijven en jij je veilig kunt voorbereiden op de borstvoeding.

Inhoud van de borstvoedingscursus

Samen met andere zwangeren bereid je je voor op het geven van borstvoeding.

Tijdens deze borstvoedingscursus, waarbij je partner ook van harte welkom is leer je hoe je baby melk uit de borst krijgt en hoe je voor voldoende melk voor je kindje zorgt. Daarbij leer je hoe de de borstvoeding kunt combineren met de fles en hoe je de samenwerking met de opvang of oppas kunt optimaliseren.

Samengevat: je leert alles wat nodig is om met vertrouwen en plezier je kind borstvoeding te geven. Deze bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. De prijs is €27,00 Dit is inclusief het boek Borstvoeding doe je zo! Wil je meedoen?

Meer informatie vind je op de flyer naast de tekst.

Met een groep vriendinnen (van de zwangerschaps-
gym/yoga)

Als je het leuk lijkt om samen met een aantal vriendinnen, van bijvoorbeeld je zwangerschapscursus, je voor te bereiden op het geven van borstvoeding, dan kan dat ook. De inhoud is hetzelfde als bij de andere cursussen.

Cursus borstvoeding

Tijdens de cursus wisselen praktische tips en achtergrondinformatie elkaar af.

Resultaat:

Je weet wat je kunt doen zodat de borstvoeding lukt. Dit komt omdat ik je een concreet stappenplan geef om met plezier je baby te voeden. Zo leer je hoe je baby melk uit de borst krijgt, hoe je melkproductie werkt, hoe vaak je baby komt voor een borstvoeding en nog veel meer. Deze cursus heeft als doel dat jij straks je baby met plezier borstvoeding geeft.

Diverse verzekeraars vergoeden de cursus.