Cursus borstvoeding

Borstvoedingscursus

Ben je zwanger of net bevallen en wil je je baby borstvoeding geven? Dan is een borstvoedingscursus de ideale mogelijkheid om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding.

Wat leer je tijdens een borstvoedingscursus

Tijdens deze praktische borstvoedingscursus, krijg je inzicht in hoe de borstvoeding werkt. Zo leer je hoe je baby goed drinkt en hoe je voldoende melk maakt voor je kindje. Ook komt naar voren wat je wel en niet mag eten tijdens de borstvoedingsperiode. Tevens leer je wat normaal baby gedrag is, zodat je optimaal kunt inspringen op de behoeften van je baby. Tenslotte leer je hoe je de borstvoeding kunt combineren met een baan buitenshuis en nog veel meer.

Samengevat: je leert alles wat nodig is om met vertrouwen je kind borstvoeding te geven. Zodat je met plezier je kind zelf kunt voeden.

De borstvoedingscursus Borstvoeding doe je zo, wordt gegeven door Debby Mendelsohn.

Over Debby

Zij is psycholoog, moeder van zes kinderen en schrijfster van de boeken Borstvoeding doe je zo! en Zindelijk maken is kinderspel (Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum). Zij heeft zelf meer dan 13 jaar ervaring in het geven van borstvoeding. Zij staat regelmatig in de media en schrijft artikelen voor diverse websites.

Naast het geven van cursussen helpt zij moeders bij het geven van borstvoeding.

Borstvoedingscursus volgen

Je kunt een borstvoedingscursus online volgen of fysiek in Enschede.

Deelnemen aan de online borstvoedingscursus

Dit kan via Skype, FaceTime of WhatsApp video bellen.

Ontspannen vanuit je eigen huis(kamer) leer wat je kunt doen zodat de borstvoeding lukt.

De online borstvoedingscursus duurt ongeveer een uur. De prijs voor deze persoonlijke online cursus, is €45,00. Wil je meedoen?

Deelnemen aan de borstvoedingscursus in Enschede (voor alle inwoners in Twente, Hengelo, Delden en gemeenten erom heen)

Samen met andere zwangeren bereid je je voor op het geven van borstvoeding. Je partner is uiteraard van harte welkom. De locatie is makkelijk bereikbaar en er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Hoe gaat het in deze corona-periode?

Tijdens deze lock-down is het niet toegestaan om meer dan 4 bezoeker per dag te ontvangen. Daarom staan er meer data op het inschrijfformulier.

De bijeenkomst duurt ongeveer een uur. De prijs is €32,00 Dit is inclusief het boek Borstvoeding doe je zo! Wil je meedoen?

Meer informatie vind je op de flyer rechtsboven aan deze bladzijde.

Met een groep vriendinnen (van de zwangerschaps-
gym/yoga)

Vaak is het leuk om samen met een aantal vriendinnen, van bijvoorbeeld je zwangerschapscursus, je voor te bereiden op het geven van borstvoeding, dat kan ook. We maken een afspraak voor jullie groep samen. Heel gezellig en nuttig.

Blogs en consulten

Als je wilt kun je ook kijken naar enkele door haar geschreven blogs, zoals deze waarin staat hoe je het beste je baby vasthoudt tijdens een borstvoeding.

Ben je bezig met de borstvoeding en heb je een vraag of vind je het prettig wanneer ik langs kom om je te helpen kijk dan hier.

Tijdens de cursus wisselen praktische tips en achtergrondinformatie elkaar af.

Resultaat:

Je weet wat je kunt doen zodat de borstvoeding lukt. Dit komt omdat ik je een concreet stappenplan geef om met plezier je baby te voeden. Zo leer je hoe je baby melk uit de borst krijgt, hoe je melkproductie werkt, hoe vaak je baby komt voor een borstvoeding en nog veel meer.

Deze cursus heeft als doel dat jij straks je baby met plezier borstvoeding geeft.

Diverse verzekeraars vergoeden de cursus.

Borstvoedingscursus