Cursus borstvoeding

vrouw geeft borstvoeding

Ben je zwanger of net bevallen en wil je je baby borstvoeding geven? Dan is een borstvoedingscursus de ideale mogelijkheid om je goed voor te bereiden.

Misschien vraag je je af waarom je borstvoeding zou gaan geven. Daarom eerst een kort antwoord op deze vraag.

Allereerst is het geven van borstvoeding gezond voor moeder en kind. Het heeft zoveel gezondheidsvoordelen, dat zowel kinderartsen als de Wereldgezondheidsorganisatie borstvoeding aanraden. Tevens is het geven van borstvoeding mooi om te doen. Tenslotte versterkt het de band tussen moeder een kind.

Daarbij komen de voordelen van borstvoeding in deze corona-tijd. Zo bevat de moedermelk van vrouwen die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt, antistoffen tegen het coronavirus.

Er zijn twee manieren om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding.

Boek

De eerste mogelijkheid is zelfstandig. Dit kan goed met het boek Borstvoeding doe je zo! Een compact boek om ontspannen te lezen. Na het lezen van dit boek ben je goed voorbereid op het geven van borstvoeding. Dit boek wordt als leestip aanbevolen door onder andere Naviva Kraamzorg.

Borstvoedingscursus

Vaak is het leuk en fijn om een aanvulling te krijgen bij het voorbereiden op de borstvoeding. Hiervoor zijn er borstvoedingscursussen. Deze kun je online volgen of fysiek in Enschede.

De borstvoedingscursussen worden gegeven door Debby Mendelsohn. Zij is psycholoog, moeder van zes kinderen en schrijfster van de boeken Borstvoeding doe je zo! en Zindelijk maken is kinderspel (Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum). Zij heeft zelf meer dan 13 jaar ervaring in het geven van borstvoeding met plezier.

Naast het geven van cursussen helpt zij moeders bij het geven van borstvoeding.

Deelnemen aan de online borstvoedingscursus

Dit kan via Skype, FaceTime of WhatsApp video bellen.

Ontspannen vanuit je eigen huis(kamer) leer wat je kunt doen zodat de borstvoeding lukt. Je leert onder andere hoe je baby goed drinkt en wat je kunt doen zodat je voldoende melk maakt.

Daarnaast leer je hoe je de borstvoeding kunt combineren met de fles, wat handig kan zijn als je buitenshuis gaat werken of een dagje op stap gaat zonder je baby.

Persoonlijk

Deze cursus is persoonlijk. Neem er een kopje thee bij en bereid je voor op de komst van je baby.

Samengevat: Je leert alles wat nodig is om met vertrouwen en plezier je kind borstvoeding te geven. De online borstvoedingscursus duurt ongeveer een uur.

De prijs voor deze online cursus, inclusief het boek Borstvoeding doe je zo!  is €65,00. Wil je meedoen?

Deelnemen aan de borstvoedingscursus in Enschede

Samen met andere zwangeren bereid je je voor op het geven van borstvoeding.

Hoe gaat het in deze corona-periode?

Tijdens deze lock-down is het niet toegestaan om meer dan 1 bezoeker per dag te ontvangen. Daarom staan er meer data op het inschrijfformulier. De cursus gaat wel door. In verband met de avondklok is het tijdstip veranderd naar 10 uur in de ochtend, in plaats van 20 uur in de avond. Een ander tijdstip is natuurlijk mogelijk na overleg.

Tijdens deze borstvoedingscursus, leer je hoe je baby goed drinkt en hoe je voor voldoende melk voor je kindje zorgt. Daarbij leer je hoe de de borstvoeding kunt combineren met de fles en hoe je de samenwerking met de opvang of oppas kunt optimaliseren.

Samengevat: je leert alles wat nodig is om met vertrouwen je kind borstvoeding te geven. Zodat je met plezier je kind zelf kunt voeden. Deze bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. De prijs is €27,00 Dit is inclusief het boek Borstvoeding doe je zo! Wil je meedoen?

Meer informatie vind je op de flyer naast de tekst.

Met een groep vriendinnen (van de zwangerschaps-
gym/yoga)

Vaak is het leuk om samen met een aantal vriendinnen, van bijvoorbeeld je zwangerschapscursus, je voor te bereiden op het geven van borstvoeding, dat kan ook. We maken een afspraak voor jullie groep samen. Heel gezellig en nuttig.

Blogs en consulten

Als je wilt kun je ook kijken naar enkele door haar geschreven blogs, zoals deze waarin staat hoe je het beste je baby vasthoudt tijdens een borstvoeding.

Ben je bezig met de borstvoeding en heb je een vraag of vind je het prettig wanneer ik langs kom om je te helpen kijk dan hier.

Cursus borstvoeding

Tijdens de cursus wisselen praktische tips en achtergrondinformatie elkaar af.

Resultaat:

Je weet wat je kunt doen zodat de borstvoeding lukt. Dit komt omdat ik je een concreet stappenplan geef om met plezier je baby te voeden. Zo leer je hoe je baby melk uit de borst krijgt, hoe je melkproductie werkt, hoe vaak je baby komt voor een borstvoeding en nog veel meer.

Deze cursus heeft als doel dat jij straks je baby met plezier borstvoeding geeft.

Diverse verzekeraars vergoeden de cursus.